images/iacf1.jpg

Mediationpraktijk Haarlemmermeer
Mediationpraktijk Haarlemmermeer werkt met ervaren mediators met specialismen op vele gebieden. Onze mediators beschikken over voldoende (levens)ervaring wat naar onze mening van onschatbare waarde is voor een mediator. Alleen dan kan kunnen wij van toegevoegde waarde zijn bij al de denkbare vormen van conflicten waarvoor wij worden ingeschakeld.
Onze mediators beschikken over empatisch vermogen. Tevens beschikken we over een brede sociale en maatschappelijke achtergrond, die ons van pas komt bij mediations in familie- en echtscheidingszaken. Onze mediators zijn tevens actief (geweest) in verschillende management- en directiefuncties binnen de zorg, de sport en het bedrijfsleven.

Duurzame oplossing
Mediators van Mediationpraktijk Haarlemmermeer worden ervaren als prettige gesprekspartners en goede luisteraars.
De belangrijke waarden van mediation - neutraliteit en onpartijdigheid - zien wij als een groot goed. Als geen ander weten wij de diepere gronden en belangen achter een conflict boven water te halen en daarmee de voorwaarden voor een duurzame oplossing te creëren.

Robine van der Zwaard
Mijn naam is Robine van der Zwaard en ben gecertificeerd mediator en familiemediator en ingeschreven bij het kwaliteitsregister van Mediators Federatie Nederland. Vanuit mijn oprechte interesse in mensen en mijn passie om mensen op weg te helpen, is deze praktijk voor conflictbemiddeling ontstaan. Van nature beschik ik over het vermogen om mensen in iedere situatie op hun gemak te stellen waardoor mensen zich snel vertrouwd voelen en daardoor gemakkelijk(er) hun verhaal doen. Ik haal dan ook voldoening uit het feit als ik in staat blijk om mensen aan het denken te zetten en te leren om situaties ook anders te bekijken. Integriteit, onpartijdigheid en vertrouwelijkheid zijn kernwaarden die centraal staan bij mij.

Ik geef leiding aan Mediationpraktijk Haarlemmermeer en heb mij gespecialiseerd in datgene wat ik het liefst doe; mensen op weg helpen, in de meest ruime zin van het woord.

Missie
Ik zie het als mijn missie om mensen te helpen bij het zoeken naar oplossingen van conflicten door hen de regie in eigen handen te laten nemen. Mediation is dan ook een belangrijke stap in die richting. Ik voorzie dan ook een belangrijke toekomst voor mediation waarin men samen zoekt naar oplossing voor conflicten, en dus een win-win situatie voor beide partijen waardoor de relatie in de toekomst wordt verbetert of zelfs herstelt.